Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2009 20:20 - КАКВА Е ТАЙНАТА НА ЩАСТЛИВИЯТ БРАК?
Автор: dominoto78 Категория: Забавление   
Прочетен: 2008 Коментари: 0 Гласове:
1



КАКВА Е ТАЙНАТА НА ЩАСТЛИВИЯ БРАК  

Защо става така, че двойки, които изглеждат истински влюбени, откриват, че съвместният им живот е непосилен труд, а други мъже и жени, които са се срещали само няколко пъти, живеят заедно дълго и щастливо? Природата се е погрижила да създаде партньор за всеки човек, но пък страшно е усложнила възможността той да бъде намерен. Затова без специални знания няма да стигнем далеч. В последно време става все по-популярна социониката - психологическа наука, подсказваща най-добрите психотипове хора, които биха могли да създадат здрави семейства, а също и съчетанията, които не са добри за брак.

НЕСЪВМЕСТИМОСТ НА ХАРАКТЕРИТЕ   Като изхождате от темперамента на партньорите, за най-сполучливи се смятат съюзите холерик - флегматик и сангвинист - меланхолик. С холерик най-добре съжителства флегматик, защото последният търпеливо понася емоционалните колебания на първия, освен това му допада със своята сериозност, надеждност и отговорност. Със сангвиник най-добре се чувства меланхолик. Ирационалните промени в постъпките на първия не само не го дразнят, а обратно - осигуряват му нови интересни впечатления и го отвличат от тъжните мисли. С холерик най-зле се погажда меланхолик. Холеричната рязкост и праволинейност нараняват дълбоко чувствителния меланхолик, а немотивираните меланхолични спадове в настроенията карат холерика да излиза извън себе си. Със сангвиник не се погажда добре флегматик. По силата на своята рационална инертност флегматикът не успява да догони живия и динамичен сангвиник. От друга страна, динамизмът на сангвиника в очите на флегматика изглежда като прибързаност, повърхностност, липса на обвързаност. Частично съвместими са холерикът и сангвиникът. Напрежение може да възникне най-вече заради това, че двамата са екстравертни и в еднаква степен се стремят към лидерство. Флегматикът е частично съвместим с меланхолика. В такъв съюз ще има съчувствие и уважение към вътрешния свят на другия, но в същото време ще нараства отчуждението поради недостиг на инициативност. Най-лесно могат да съжителстват двама сангвиници, тъй като те не зациклят на тема разногласия. На второ място са търпеливите флегматици, а на трето - чувствителните меланхолици. Най-трудно ще им бъде на двама холерици, тъй като са активни, неуравновесени и зле управляват емоциите си.  

ОБИКНИ МЕН, ПОСЛЕ АЗ ТЕБ...    Ако обърнете внимание на еротичното лице на партньорските връзки, от едната страна е субектът на чувствата, а от друга - техният обект.

СУБЕКТИ на чувствата са хората, уверени в своя емоционален избор. В личния живот за тях е по-важно самите те да обичат, отколкото да бъдат обичани. Именно у субекта на чувствата вие винаги ще срещате едностранна любов, без взаимност.

ОБЕКТИ на чувствата са хората, които се разпалват сами, само в отговор на чувствата на другия. Във всеки случай те не проявяват емоциите си първи, тъй като не са убедени в емоционалния си избор.

Субектите на чувствата, от гледна точка на социониката, са етици, които живеят повече със сърцето си, отколкото с ума.

Обектите на чувствата са логици, които живеят повече с разума отколкото със сърдечните си пориви. Етиците спират своя избор на този, който им харесва, а логиците обикновено избират онзи, на когото те самите се харесватimage



Тагове:   брак,   каква,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dominoto78
Категория: Забавление
Прочетен: 322075
Постинги: 99
Коментари: 48
Гласове: 132
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930