Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2009 09:13 - ДОБРЕ ПЛАТЕНА И ПЕРСПЕКТИВНА РАБОТА?
Автор: dominoto78 Категория: Бизнес   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
1



Добре платена и перспективна работа?Да е интересна и ненатоварваща?image

Може, но ако сам сте си шеф, в каквато ситуация не се намираме в момента.

Много важно е когато избираме работа да осъзнаваме краткосрочния, средносрочния и дългосрочния ефект от избора си.

За повечето млади хора периода между 20 и 30 г. е изключително важен, без самите те да го осъзнават. През този период имате възможност да натрупате опит, да завоювате позиция в работата си (дори да започнете собствен бизнес), да натрупате спестявания. Около 30-тата година идва момента за създаване на семейство (нужда от собствено жилище, мебели, нова кола, единия съпруг не работи, за да гледа детето, разходи за детето), което създава първия финансов шок, от който се излиза само с предварителна подготовка. Ситуацията е такава, че почти няма как да намалявате разходите си, а трябва да увеличавате доходите си, което с работа е много трудно.

Затова трябва до този момент да сте развили достатъчно сила, да се справите без проблем.

Да погледнем първо добре платената работа. За младите хора това често е бригада в чужбина или работа в нощно заведение. Често барманите и сервитьорите получават повече от служителите в частни фирми и държавни институции. Това обаче не е работа за цял живот и трябва да знаете кога да спрете. Изтощителната нощна работа, води до големи разходи за възстановаване, както и придобиване на вредни навици (пиене, пушене). Това все пак е един добър старт, тъй като дава и много възможности за общуване и нагаждане към окръжаващия ни свят.

Интересната работа, е един от най-добрия вариант, тъй като когато нещо ви е интересно вие ще постигате и големи успехи, но интересната работа рядко е и добре платена. Вероятно ще се наложи да работите допълнително. Често за интересна работа, няма да ви плащат в началото. Тази работа обаче ще ви развие като професионалист и парите ще дойдат в средносрочен и дългосрочен план. Дори ако ви е интересно да сте барман, в бъдеще можете да имате собствен бар, като ще съчетаете сравнително добре платена начална длъжност, с нещо което ви е интересно.
След като ви е интересно няма да има граници за вас и много лесно можете да станете тесен професионалист, т. нар. експерт или да разширите кръгозора си и да намерите начин да станете собственик или съдружник.

Искате ли работата ви да е ненатоварваща? Значи няма да работите нещо вечерно, когато приятелите ви се забавляват, както и нещо изискващо много работа след работното време. Да временно ще имате доходи, но не очаквайте в средносрочен и дългосрочен план голям личен успех, защото вероятно няма да я работите с хъс и ще закъсате.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dominoto78
Категория: Забавление
Прочетен: 322602
Постинги: 99
Коментари: 48
Гласове: 132
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930